PROIZVODNJA KARTONSKE AMBALAŽE

KARTONSKE PLOČE, KARTONSKI PODMETAČI, TACNE, PREGRADNI KARTONI, KARTONSKI ULOŠCI

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

ŠTANCANE KUTIJE

 • Jednodelne složive kutije
 • Dvodelne kutije (dno i poklopac)
 • Samosložive kutije sa automatskim dnom
 • Displej kutije
 • Kutije sa uloškom
 • Kaširane kutije (presvučene hromokartonom ili kunsdrukom)

SLOTERISANE - AMERIKAN KUTIJE

Osnovni tip kutija koje izrađujemo od troslojne i petoslojne valovite lepenke, različitih kvaliteta sa štampom i bez štampe. Za transportne kutije nije potreban poseban alat pa je moguća izrada i manjih serija, prema traženim dimenzijama kupca.

Kartonsku ambalažu od valovite lepenke štampamo do tri boje u jednom prolazu, a kaširanu u punom koloru (presvučene hromokartonom ili kunsdrukom) uz mogućnost plastifikacije i visokog sjaja.

Vrste kartona

Ambalaža se proizvodi od talasastih lepenki koje se razlikuju po broju slojeva i visini talasa. U odnosu na broj slojeva proizvode se troslojne i petoslojne ploče, a u odnosu na visinu talasa razlikujemo:

C talas ( krupan talas)

 • Visina talasa: 3.6 ± 0.3 mm

B talas (sitan talas)

 • Visina talasa: 2.6 ± 0.3 mm

E talas (mikro talas)

 • Visina talasa: 1.25mm ± 0.2 mm

Kombinacijom ovih vrsta talasa izrađujemo sledeće vrste petoslojne ploče:

BC (krupan + sitan talas)

 • Visina talasa: 6.2 ± 0.3 mm

EC (mikro + krupan talas)

 • Visina talasa: 4.9 ± 0.3 mm

DVOSLOJNA LEPENKA U ROLNI – REBRASTI KARTON

Rebrasti karton je idealna ambalaža za pakovanje za zaštitu proizvoda u toku transporta. Karton u rolni se veoma lako oblikuje oko proizvoda i štiti od mehaničkog oštećenja, grebanja i prljanja. Za sve proizvode velikih odnosno nestandardnih dimenzija za koje je teško izaditi kutije, kao ambalaža za pakovanje koristi se rebrasti karton. Za rebrasti karton u rolni koriste se još i sledeći nazivi: dvoslojna valovita lepenka, dvoslojni valoviti karton, dvoslojni talasasti karton, dvoslojna talasasta lepenka. Rebrasti karton često se koristi i kao karton za zaštitu parketa i ostalih podova kod izvodjenja gradjevinskih i drugih radova gde je potrebno zaštititi podlogu od oštećenja, grebanja i prljanja.
Najčešću i najveću primenu rebrasti karton ima u industriji nameštaja gde se koristi kao zaštita proizvoda prilikom manipulacije i transporta.

KARTONSKI UGAONICI – KARTONSKE IVICE

Standardna kartonska ivica je veoma isplativ proizvod koji se koristi za jednostavne i lake aplikacije.
Standardna ivica je izrađena od nekoliko slojeva recikliranog papira kompletno obložena takođe recikliranim papirom i savijena u L profil. Sve spoljne ivice su delimično zaobljene.
Lepak kojim su međusobno spojeni slojevi papira je rastvoriv u vodi pa su s’toga ove ivice od 100% reciklirajućih materijala ali ujedno nisu otporne na vodu
Nakon sušenja lepka, ivice se testerom automatski seku na željenu dužinu
Najčešće dimenzije su 35 x 35 i 45 x 45 mm, i debljine od 2 do 5mm.
Prema zahtevu kupca određuje se dužina kartonskih uglova.