Termo folija ima širok spektar primene zahvaljujući svojim osobinama: dobra čvrstina, visok sjaj, nepropusna barijera za vodu, jednostavno termo zavarivanje, može se bojiti u procesu ekstruzije a ima i mogućnost štampanja nakon ekstruzije, kašira se sa drugim materijalima, sprečava prodiranje mirisa, sprečava isparavanje, ima mogućnost ponovne upotrebe nakon recikliranja, može se izađivati kao biorazgradiva folija. PE filmovi štite proizvod od prašine i prljavštine, od oštećenja, te omogućuje lakše rukovanje tokom transporta.
Najčešće se upotrebljava kao:

PE TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA

Polietilenska PE TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA koja se pod uticajem toplote skuplja po dužini i širini te odgovara najzahtjevnijoj i najmodernijoj vrsti pakovanja na poluautomatskim i automatskim mašinama sa termotunelom. Termo folija lako prijanja uz upakovani proizvod i daje čvrstinu prilikom manipulacije i transporta .

Primer primene termoskupljajuće folije je zbirno pakovanje boca i tegli u prehrambenoj industriji, pakovanje časopisa, pakovanje peleta i briketa u drvnoj industriji, paletiranje proizvoda na paletu…
Polietilenska PE termoskupljajuća monofolija koristi se za pojedinačno i zbirno pakovanje tehničke i hemijske robe kao i za grupno pakovanje paketa na paleti.

Takodje se koristi za oblaganje, pakovanje i zaštitu pića (voda, sokovi, pivo, mlijeko …) u plastičnom (PET), staklenom, metalnom i višeslojnom pakovanju, limenki i konzervirani proizvodi.

Proizvodimo specijalne filmove za grupno pakovanje paketa koji su već ambalažirani PE ambalažom – Non collant (anti-sticking) filmove – dvostruki prolaz kroz termo tunel.

Karakteristike

  • Različite debljine filma po zahtevu kupca
  • Različite širine filma po zahtevu kupca
  • Oblik folije: ravna, polucrevo, crevo i faltana
  • Jednoslojna ili viseslojna
  • Mogućnost dodavanja UV aditiva, boje, mikroperforacije i dodatne dorade

PVC TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA

Čvrsta, prozirna termoskupljajuća folija namenjena za pakovanje prehrambenih, tehničkih i drugih neprehrambenih proizvoda, pojedinačno i zbirno, na mašinama sa termohaubom i termotunelom. Folija je u rolnama kao polucrevo ili jednostruka, debljine 15, 19 i 25 mikrona i širine od 150 – 600 mm.

Karakteristike

  • Termoskupljajuća PVC folija 15 my polucrevo dužina rolne cca 750 m
  • Termoskupljajuća PVC folija 19 my polucrevo dužina rolne cca 600
  • Termoskupljajuća PVC folija 25 my polucrevo dužina rolne cca 450 m

PLF POLIOLEFINSKA TERMOSKUPLJAJUĆA FOLIJA ZA PAKOVANJE

Namenjena je za pakovanje prehrambenih i tehničkih proizvoda, pojedinačno i zbirno, na mašinama s poklopcem i termotunelom.

Folija je u rolnama kao polucrevo debljine 15,19 i 25 mikrona i može biti sa i bez perforacije. Poliolefinsku foliju odlikuje velika otpornost na habanje i perforiranje i velika prozirnost i sjaj sa povećanim otporom na kidanje, povećanim istezanjem i kraćim vremenom termo varenja. Korišćenjem folije povećava se produktivnost i smanjuju troškovi. Određeni proizvodi, kao što su igračke, alati, zbirna pakovanja i objekti nepravilnih oblika, oštrih ivica su teški za pakovanje folije su namenjene za takvu vrstu proizvoda. U zavisnosti od potrebe, u mogućnosti smo da ponudimo i poliolefinske folije drugih širina, kako jednostrukih tako i obliku polucreva.